A Szent Korona Őfelsége

A Mindenséggel mérd magad!

A Test és a Holtpont/Halottpont ébresztő útja V.

Az esemény jellege és időpontja
Időpont: 
2013. 08. 10. szombat, 08h30

Mottó: "Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényét!"
(Keresztelő Szent János)

Kedves Lélekigazítók!
A már meghirdetettek alapján, a hét végén folytatódik:

A pálosok úttalan útjai - a „Feltámadás” szakrális útja
tanulmány-, és zarándokutunk a Pilisben, melynek következő szakasza,

V. Augusztus 10. - A Test és a Holtpont/Halottpont ébresztő Útja.

A mottóban jelölt Keresztelő Szent János által is említett utak, ösvények valóban különlegesek. Titkokat tárnak fel az arra érdemes és méltó lélek előtt.
A Pálos Rend a szakrális királyság beavatottainak felkészítője, a szakrális király és a szakrális hierarchia tagjainak beavatója. A Pilisben működtetett különleges "építmények", "égi szerkezetek" őrzői, működtetői, rejtői. A Boldogasszony-i és Máriás-utakon járók tudásával és bölcsességével tanító és őrző avatottak és avatók. Büszkék lehetünk, hogy járhatjuk a lábuk nyomát!

Szombat: „Szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az élethez vezet,
és kevesen vannak azok, akik azt megtalálják.” (Máté:7.14)

Nem könnyű Istenhez jutni. Minden rossz tulajdonság kiirtásán keresztül vezet az út Őhozzá, s kevesen vannak, akik átjutnak a szoros kapun. Amikor a Test útját járjuk, minden testit, dologit vessünk a hátunk mögé, mert orra bukhatunk miattuk. Ha pedig orra bukunk, akkor már át is estünk a ló túlsó oldalára, ahonnan már nem a feltámadás várható, s innen a legritkább esetben tudunk másokat felébreszteni, s lelküket feltámasztani!

Találkozás: 2013. 08. 10.-én szombaton reggel fél 9-kor Pomázon a HÉV-megálló MOL-kút felé eső parkolójában. Az autókat itt hagyjuk, és innen a 8.50-es autóbusszal megyünk közösen Pilisszentkereszt központjáig, tehát ne késsetek és legyen nálatok a buszköltségre némi aprópénz!
A túra indítása: Pilissztkereszt központjából gyalog a közeli Szántói nyeregre az indulóponthoz.
Távolság: A szombati út kb.8 km-es könnyű túra.
Felszerelés: Időjárásnak megfelelő túraöltözet, (fejfedő is!). Úti elemózsia legyen és elég innivaló (legalább 3 l). Az időjárásra tekintettel állatot és kisgyermeket most NE hozzatok magatokkal!
Érkezés: Várhatóan a késő délutáni órákban végzünk mindkét nap a csobánkai Szent-kútnál, ahonnan szombaton ismét autóbusszal átmegyünk Pomázra az autókért. A vasárnapi túrát a havi rózsafüzér engeszteléssel zárjuk, most nem Szántón, hanem Csobánkán a Mária-forrásnál a Szent-kúton, tehát az olvasódat otthon ne hagyd.
Technikai költség: 1000 Frt/fő/nap. Gyermekeknek ingyenes.