A Szent Korona Őfelsége

A Mindenséggel mérd magad!

December 12.

1531-ben e napokban jelent meg Szűz Mária Guadalupében (Mexikó) egy Diego nevű indiánnak. E csodás jelenés emlékére - és Mária csodával igazolt kérésére-rózsa csoda!- bazilikát építettek. Itt őrzik Diego köpenyét, amin Mária képe van.

Megvizsgálták a képet:

„A NASA mérnökei is vizsgálták a legmodernebb eszközökkel. A szövet hőmérsékletét vizsgálva arra jutottak, hogy az állandóan 36,6 fok, egy élő ember testhőmérsékletéhez hasonlóan. Sztetoszkópos vizsgálat során Mária övénél percenként 115 pulzust észleltek, mintha az egy magzat szívverése volna. Szemorvosi műszerekkel vizsgálták a képet és arra jutottak, hogy összehúzódik az ideghártya. A csillagok elhelyezkedése Mária köpenyén azonos a Mexikó égboltján, téli napforduló idején láthatóakkal. A NASA tudósai arra jutottak, hogy a tilmán található festés nem ér hozzá a szövethez, lebeg felette, ugyanakkor a színek mai eszközökkel nem állíthatók elő.

Aldofo  Orozco kutató fizikus beszámolója szerint nincs természettudományos magyarázat a tilma megmaradására.10 év alatt tönkremennek a hasonló szövetek a helyi sós –nedves levegőn. Például az az 1789-ben készített másolat, amit az akkori legfejlettebb technológiával készítettek és védő üveg mögé helyeztek, teljesen kifakult 8 év alatt. Ezzel szemben az eredeti, védelem nélkül kihelyezett tilmát több mint száz év alatt se károsította az UV-sugárzás, a sós - nedves levegő és a közelében meggyújtott több tízezer gyertya.” (Magyar Kurír)