A Szent Korona Őfelsége

A Mindenséggel mérd magad!

A pálosok úttalan útjai - a „Feltámadás” szakrális útja

Időpont: 
2013. 07. 14. vasárnap, 08h30
Esemény típus: 

Mottó: "Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényét!"
(Keresztelő Szent János)

Kedves Lélekigazítók!

A már meghirdetettek alapján, a hét végén folytatódik:
A pálosok úttalan útjai - a „Feltámadás” szakrális útja
tanulmány-, és zarándokutunk a Pilisben, melynek következő szakasza,

IV. Július 14. - A Szent Szellem Teremtő Útja.

A mottóban jelölt Keresztelő Szent János által is említett utak, ösvények valóban különlegesek. Titkokat tárnak fel az arra érdemes és méltó lélek előtt. A Pálos Rend a szakrális királyság beavatottainak felkészítője, a szakrális király és a szakrális hierarchia tagjainak beavatója. A Pilisben működtetett különleges "építmények", "égi szerkezetek" őrzői, működtetői, rejtői. A Boldogasszony-i és Máriás-utakon járók tudásával és bölcsességével tanító és őrző avatottak és avatók. Büszkék lehetünk, hogy járhatjuk a lábuk nyomát!

„Az erény útján haladni nem könnyű, mert az kemény és meredek. Önmegtagadással, önfeláldozással, önmegalázkodással, nélkülözéssel és önmegismeréssel van kikövezve.”
(Adelma: Az Erény Útja)

A most következő út rendkívüli élményeket tartogat, mert a „köldökzsinór” útját járjuk, amit a Turul/Szent Szellem tart kezében. Életünk minden pillanatában e képlet szerint vizsgázunk, hiszen a szeretet, az erény, a jellem, mint ható lelkierő segít bennünket, - a Nyilas népét - az útonjárásban.

Találkozás: 2013. 07. 14-én vasárnap reggel fél 9-kor Pomázon a HÉV-megálló MOL-kút felé eső parkolójában, a szokott helyen. Innen autókkal megyünk tovább Pilisszentkeresztre, ahol a központban lévő (Emma vendéglő előtt, a körszaletli melletti) parkolóban hagyjuk az autókat.
A túra indítása: A túra gyalogos része innen indul.
Távolság: Az út kb. 15 km-es közepesen nehéz túra.
Felszerelés: Időjárásnak megfelelő túraöltözet. Úti elemózsiát hozzatok magatokkal. Innivaló nem kell, mert vízvételi lehetőség az út elején lévő Atilla-forrásnál lesz. Visszafelé innen tudsz majd haza is vinni.
Érkezés: Várhatóan a késő délutáni órákban végzünk. Kiváló terepmérési gyakorlási lehetőség.
Technikai költség: 1000 Frt/fő. Gyermekeknek ingyenes.

Zsivány-sziklák - A Pilis ősmúltjának legendáiban élő „elveszett” beavató templomváros.