A Szent Korona Őfelsége

A Mindenséggel mérd magad!

Nagy Törökországi Zarándokút 2013.

Időpont: 
2013. 10. 03. csütörtök, 08h00 - 2013. 10. 17. csütörtök, 22h00
Esemény típus: 

KörkeresztKedves Barátaim és Lélektársaim!

 

“A magyar hagyomány ősemlékezetében Nimrud a Turul nemzetségbeli Árpád-házi királyaink ősapja. Úgy emlékeznek, hogy édesapja a Napban lakott, ő pedig a Nap közelében mindaddig, míg uralkodni, világosítani le nem hívták a Földre. Csillagos fehér halhatatlan táltos paripán ereszkedett le a Tejúton, s megalapította a Földön, Égből hozott birodalmát, hogy tudást hozzon az embereknek, megtanítsa őket az ember belső és külső világának a titkaira, s megismertesse velük a Teremtő EGY Istent és törvényeit.

Az Égben trónoló Isten mindent megismertetett vele, hogy igazul láthasson. Nimrud leghatalmasabb tudása a jövőnek látása volt. Így tanította: „A jövő a jelenből születik. A jelen pedig itt van körülöttünk. Ami bennetek megmarad mindebből, az megmarad a jövőnek is. Amit belül nem őriztek meg ebből, azt elveszik tőletek és elvész a jövő számára. Mert a jövő látható, csak kevesek számára fölfogható.”

Nyelvét maga a Teremtő adta szájába, s ekkor mindenki ugyanazon a nyelven beszélt, vagyis mindenki mindenkit megértett. Ez a nyelv a  magyar ősnyelv volt.

Nimrudnak is csodálatos szent kardja volt, mint később Atilla királynak.

Nimrud királynak gyűrűje is volt. A korona, a gyűrű és a kard pedig a királyság jelvényei.

A legenda tanulsága szerint Nimrud madara, ősi szent madarunk a Turul volt. A Turul, (kerecsen sólyom) a madarak királya, ahol ő megjelenik, minden más madár kereket old. Népi hagyományaink szerint, népi alkotásainkon a Turult koronával ábrázolják.

Nimród apánk öröksége ősi kerek templomaink is, amelyek tőlünk nyugatabbra nem találhatók meg. Hagyományunkból tudjuk, hogy „Nimród apánk kerek templomokat tett le a fődre, mégpedig oda, a természet közepibe.” Ezek a kerek templomok általában az erdő közepén épültek, s ennek hagyományát folytatták magyar szerzeteseink is, a magyar pálosok is.”

Forrás: Czárán Eszter – Világnak Virága, Nimrud király a magyar hagyományban

 

Az alábbi őszi szakrális zarándokutunkra várjuk szeretettel mindazokat a Lélektestvéreinket, akik a szívükben megszólítást és elhívást kapnak a részvételre, és a velünk való munkálkodásra.
 

Az ötéves (2011-2016) Szent Korona zarándoklat  3. évének őszi útja:

2013. október 3 - október 17. (repülőjáratokhoz igazítva)

A Nagy Törökországi Zarándokút.

Nimrud ősatyánk és az Apostolok nyomán Anatóliában és a Pártus Birodalomban.

Jelentkezési és az első előlegbefizetési határidő Pünkösdi zarándoklatunk miatt meghosszabbítva. 

Az új időpont: 2013. június 15.

 

Az út várható költsége az előzetes kalkulációk tekintetében nagy felelősséget ró a szervezőkre, hiszen óriási (mint Nimród ősatyánk) a távolság, és az utiterv okán, sajátságosak a közlekedési feltételek. (Pl. repülő, privát bérelt buszjárat, a honinál magasabb benzinárak, a Világörökség részének nyilvánított területek múzeumi belépői, stb.)
Speciálisan tervezett útvonalunk teljesen egyedi, már három éve formálódik. A kéthetes út, lényegében két körutazást egyesít. Olyan különleges helyeket céloztunk meg, amelyeket utazási irodák nem alkalmaznak a megszokott utitervükben.

A túrista látványosságok megtekintése sem 1-2 óra időtartamú, hanem megfelelő idő áll rendelkezésre a részletes megismerésre, tájékozódásra, elmélyülésre. Az őstörténelmünk és a kereszténység idejéből származó minden jelentős látnivalót tartalmazza utunk, ezért nyújt egyedi, különleges és megismételhetetlen élményt. Zarándokutunk egyes állomásai nem szerepelnek egyetlen utazási kínálatban sem.

Pilisi Lélekigazító Szellemi Képző és Gyógyító Műhelyünk szellemi elhívása, feladatainak kijelölése hívta életre a zarándokút belső, lelki tartalmát. Az út több ezer km-es megtapasztalása rendkívüli testi-lelki-szellemi élményekhez juttatja a résztvevőket, hiszen - többek között, - ősiségünk égből leszálló Nimrudi útján, Jézus urunk és tanítványainak nyomában, az ősi, tiszta szeretet-kereszténység eredeténél, Szűz Mária és János apostol (“Ím, a Te Anyád – ím, a Te Fiad”) lakóhelyénél, házában járhatunk.

Az úton végig szakmai idegenvezetés és szakrális tanítás lesz.

 

A részvételi díj: az előzetes kalkuláció szerint kb. 350 ezer forint.

A részvételi díj tartalmazza:

A nemzetközi repülőjáratok árát turista osztályon a reptéri illetékekkel és a transzferrel együtt. A szállásokat 2 ágyas szobákban 14 éjszakára 3*-os szállodákban, reggelis ellátással. Az út teljes hosszára és időtartamára a belföldi privát különjáratú buszt sofőrrel. Az út teljes idejére a szakmai, magyar nyelvű, helyismerettel rendelkező idegenvezetőt, aki végig kíséri a csoportot.

Külön fizetendő: a Világörökség részeinek minősülő és egyéb múzeális területek belépőjegyei, amely értelemszerűen a helyszínen fizetendő. (Kb: 150 euró) A reggelin kívüli étkezésekről, magunk gondoskodunk a nekünk tetsző olcsó, ízletes és hangulatos helyi éttermekben.

Az országba belépés előtt a repülőtéren megváltandó kötelező vízumdíj. (15 euró)

Az útra a biztonságos szervezés, a repülőjegy és szállásfoglalás és egyéb technikai feltételek miatt előjelentkezést kérünk.  Az előleg befizetése után lehetőség van a végösszeg több részletben való befizetésére. A helyfoglalást a jelentkezés sorrendjében biztosítjuk.
Az első előleg összege: 100 ezer forint, mely a repülőjegy és a szállásfoglalás feltétele.

Befizetés készpénzben vagy átutalással:
Baobab Travel KFT Utazási Iroda 1061. Budapest Király utca 16.
Számlaszám: Unicredit Bank 10918001 – 00000078 – 86200001

Minden esetleges kérdéssel az alábbi címen és telefonon megadott személyekhez fordulhat. Várjuk tehát a jelentkezéseket írásban az alábbi villámposta címen: jooszellem@gmail.com                 

Szeretettel: Joó Katalin 06/20-221-68-10 és Kovács Róbert 06/30-591-44-86

 

Útiterv
 

1. nap – Kalandra fel…!

Elutazás: 2013. október 3.-án Budapestről a Liszt Ferenc repülőtérről, a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával.

Indulás: Budapest 10:50        Érkezés: Istambul 13:45 tranzit, átszállás a belföldi járatra
Indulás: Istambul 15:00           Érkezés: Izmir 16:05

Transzfer a szállodához, helyfoglalás, bejelentkezés, majd szabad program Izmír óvárosában. Ráhangolódás a török hagyományokra, esti rituális tisztálkodás egy autentikus török fürdőben.

 

2. nap – Az Ókori Világ szakrális központja

Reggel elutazás Kusadasi-ba, zarándokutunk első állomásához.

Ephesos: - Szűz Mária háza, ahol János apostollal töltötték utolsó éveiket. Itt volt az apostolok és az akkori gyógyítók és térítők találkozóhelye.

  • Szent János apostol bazilikája és sírja.
  • Artemis temploma (az ókori világ hét csodájának egyike)
  • Ephesos ókori városának megtekintése (stadion, mozaikos villák, Hadriánus temploma, vízvezetékek, Celsus könyvtár stb.)

Továbbutazás Pamukkálé-ba.
Szállás elfoglalása.

 

3. nap – Az Ókori világ első gyógyfürdője

Laodikia: - ősi városában az első keresztény pűspökség, és az első és egyben a legnagyobb keresztény templom, melyet nemrég tártak fel.

Pamukkale: - mészkőteraszainak megtekintése után elsőként, a nagy turistatömegek érkezése előtt gyógyító fürdőt veszünk a híres Kleopátra-medencében.

  • Hieropolosz: az ókori világ legnagyobb temetője, az ókori városrész, színház, és Szent Fülöp apostol sírja.

Szállás ismét Pamukkáléban. Ez a napunk különleges élményt tartogat, mert a szokásostól eltérően (más megközelítési pontokból az ideút min. 3-4 óra), mi egy teljes napot tölthetünk eme szent helyen, ahol általában csak néhány óra a megszokott.

 

4. nap – A múzeumok múzeuma

Kora reggel elutazás Ankarába, az Anatóliai Kultúrák Múzeumába. Ez a múzeum méltán nyerte el a Világ Múzeuma címet, hiszen közel 12 ezer év múltjának és történelmi hagyatékának tárháza. Betekintést nyerhetünk ősi múltunk bizonyítékaiba. (Időszámításunk előtti évezredek, a hattik, a hettiták, Urartu kincsei, a frígek, a lűdek dicső történelme, a perzsák, Nagy Sádor, a római kor, stb., és a törökökön keresztül a napjainkig ható múlt.)

Délután továbbutazás következő szálláshelyünkre.

 

5. nap - A Hettita Birodalomban

Hattusas: - a hettiták fővárosa. Tudjuk-e, hogy az Egyiptomi Birodalommal egyenrangú vallási-, katonai,- és kultúrális nagyhatalom volt a hettitáké. Erről tanúskodik a történelem első, írásos békeszerződése is, amely a két versengő fél sorsdöntő ütközete, a Kádesi csata után keletkezett, Kr.e. 1300-ban.

Yazilikaya – a hettita királyok és mágus papjaik szakrális sziklaszentélye.

Továbbindulás Kappadókiába, a “Pártus Birodalomba”. Ha terveink szerint érkezünk Üchisar-ba, akkor Kappadókia legmagasabb pontjáról gyönyörködünk a naplementében.
Szállásunk elfoglalása.

 

6. nap – Kappadókia EGÉSZ NAP

Kappadókia: - SZENT GYÖRGY HAZÁJA, akinek apja, Kappadókia vitéz fejedelme volt. Innen indult térítő, sárkányölő útjára Szent György. Ez a páratlan vulkanikus eredetű tájegyüttes a maga nemében egyedülálló a Földön. Göreme Nemzeti Park - Ürgüp tündérkéményei - Zelve-völgye – Avanos – Cavusin stb. a mágusok és az őskereszténység nyomai sziklaszentélyekben, és az ókori templomok káprázatos, színpompás freskói.
Szállás ugyanott.

 

7. nap – MÉG MINDIG Kappadókia

Derinkuyu: - a “Földalatti Város”, amelyben több ezer ember élt sokemeletnyi mélységben, (magtárak, iskolák, templom, borüzemek, istállók, stb.) mai napig tökéletesen működő szellőző- és vízvezetékrendszer. Földünkön egyedülálló, mai technológiával sem utánozható építészeti csoda.

Ihlara –völgye: - az őskereszténység első szálláshelyei és templomai, Kappadókia természeti csodáinak gyöngyszeme.

Továbbutazás a késő délutáni órákban Tarsus-ba.
Szálláshely elfoglalása.

 

8. nap – Mezopotámia felé

Tarsus: - Szent Pál temploma. “Jóraforduló Pál” születési helye.

Karatepe: - a főváros Hattusas után a legnagyobb hettita aranypolisz.

Arsameia környéki szállásunk elfoglalása.

 

9. nap – Nimrud ősatyánk nyomában

Nimrud-hegy (2134 m): - Napfelkelte a Keleti-teraszon. A civilizáció egyik bölcsőjének,

Mezopotámiának legnagyobb királytemetkezési helye, a hatalmas méretű királyszobrokkal.

Arsameia: – a kommagene (hatti, hettita) uralkodóház téli szakrális helye a Nimrud-hegy közelében.

Továbbutazás Sanliurfa-ba.
Szálláshely elfoglalása.

 

10. nap – A Csodatévő Kendő

Urfa, ősi nevén Edessa: – Földünk első kereszténnyé lett nagyvárosa. Ebben a városban őrizték Jézus hiteles képmását, a gyógyító erejű Mandyliont.

  • Séta a Citadellán Nimrud oszlopai között.
  • Ábrahám születési barlangja, és az Aranyhalas-tó legendája
  • A világ legrégebbi keresztény óvárosának utcái.

Harran: – a méhkasházak. Földünk máig lakott legősibb házai.

Carrhae: - a Pártus Birodalom rómaiakra mért megsemmisítő ütközetének helyszíne.

Szállás ugyanott, mint az előző este.

 

11. nap - Utazás a téridőben

Göbekli Tepe: - a Pocakos tanúhegy. Nimrud körszentélyei, a világ legrégebbi kőkörmegalitjai. A Föld legelső magaskultúrával és csillagbölcselettel rendelkező civilizációjának (Kr.e. kb.12 000) tanúi.

Utazás a múltból a jelenbe. Irány Alanya.
Szálláshely elfoglalása.

 

12. nap – A török riviérán

Alanya: - fellegvár, a szeldzsuk-törökök első központja.

Termessos: - A szkíta szakrális magas/mágus építészet remeke. Fényvár 1600 m magasan, amit „Nagy” Sándor sem tudott elfoglalni.

Szállás a Kemer-i régióban.

 

13. nap – Szent Miklós hazája

Myra – Demre – Kekova szigetei:

- Myrai Szent Miklós püspök városa és sírja.

- a Lykiai Birodalom ősi, sziklába vájt sírjai, a kereszténység egyik fontos központja.

- hajótúra az elsüllyedt város romjai között.
Szállás ugyanott, a Kemer-i régióban.

 

14. nap - Pihenőnap

- Phaselis: Pihenés, fürdőzés, napozás világunk egyik leggyönyörűbb környezetében, ahol a fenyőerdők ragyogása és tenger csillogása egyedülálló módon ötvöződik a Lykiai birodalom valaha létezett legfényesebb városának emlékeivel.

- Kiméra lángjai: Egy különleges természeti jelenség. Az Olympos-hegy lábánál lévő egyedülálló természeti látványosság, amelyről Homérosz is írt.
Szállás ugyanott, a Kemer-i régióban.

 

15. nap Búcsúzunk - hazafelé

Utolsó csobbanás a mesés Földközi-tengerben  az Istenek (Olympos) hegyének lábánál.

2013. október 17.-én délután indulás haza Antalyaból a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával.

Indulás: Antalya 15:35          Érkezés: Istambul 16:55 átszállás tranzitutasként,
Indulás: Istambul 18:15         Érkezés: Budapest 19:15 a Liszt Ferenc repülőtérre.

További ízelítő az alábbi elérhetőségen:  Itt a weblapon

Fényképes bemutató az út állomásairól:  Fényképes bemutató letöltése

 

Jelened a múltadból ered. A jövő pedig a jelenből születik. A jelen itt van körülöttünk. Ami bennetek megmarad mindebből, az megmarad a jövőnek is.
Amit belül nem őriztek meg a múltból, azt elveszik tőletek és elvész a jövő számára.
Mert a jövő látható, csak kevesek számára fölfogható.

 

AKI ROHAN, AZT AZ IDŐ SZORÍTJA, - AKI ZARÁNDOKOL, AZT AZ IDŐ TÁGÍTJA.
AKI MENEKÜL, ÖNMAGA ELŐL FUT, - AKI ZARÁNDOKOL, ÖNMAGA FELÉ TART.
AKI MENETEL, MÁSHOZ IGAZODIK, - AKI ZARÁNDOKOL, SAJÁT RITMUSÁRA JÁR.
AKI TÚRÁZIK, TELJESÍT, - AKI ZARÁNDOKOL, TELJESSÉ LESZ.
AKI KIRÁNDUL, KIKAPCSOLÓDIK, - AKI ZARÁNDOKOL, BEKAPCSOL.
AKI SÉTÁL, NÉZELŐDIK, - AKI ZARÁNDOKOL, BEFELÉ FIGYEL.
AKI BÓKLÁSZIK, CÉLTALAN, - AKI ZARÁNDOKOL, CÉLRA TALÁL.
AKI ZARÁNDOKOL, ÚTON VAN!
AKI ZARÁNDOKOL, JÓ ÚTON VAN!