A Szent Korona Őfelsége

A Mindenséggel mérd magad!

Egy újabb figyelmeztetés Égi Vezetőink által

 

Egy újabb figyelmeztetés Égi Vezetőink által

Vörhenyes fecske

 

Egy megismételt Pannon Rádió riportra kaptam fel a fejem, amit 2017. szeptember 3-án hallottam kb. délután egy óra körül, a vörhenyes szón rögtön elgondolkozva, majd internethez jutván ezt a cikket találtam, ami mélységesen elgondolkodtatott…

Már Magyarországon is raknak fészket a vörhenyes fecskék

„Új madárfaj fészkelt Magyarországon. A vörhenyes fecske eddig csak néha fordult meg az országban, most a Balatonnál három fiókát is felnevelt egy pár. A madarászok egy korábbi évekből származó fészket is találtak. A vörhenyes fecske a füsti fecskékre emlékeztető megjelenésű és viselkedésű madár, repülő rovarokra vadászik, sárgolyókból álló fészkét sziklafalak, épületek esőtől védett párkányzata alá építi. A vörhenyes fecske fészke könnyen megkülönböztethető, mert a zárt fészek bejáratához hosszú félcsövet ?!  tapaszt. Hatalmas elterjedésű madárról van szó, elsősorban Ázsiában, de Afrikában és Európában is költ. Kontinensünkön elsősorban a Földközi-tenger partvidéki régiójában, Spanyolország, Portugália és a Balkán országainak belső területein fészkel.” (http://pannonrtv.com/web2/?p=352027#more-352027)

vörhenyes fecske (Cecropis daurica) a verébalakúak rendjébe, ezen belül a fecskefélék(Hirundinidae) családjába tartozó faj. Hazánkban ritkán előforduló kóborló, magyarországi fészkelését először 2017-ben !!! észlelték. (https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6rhenyes_fecske)

 

 

 

 

 

 

 

 

A vörhenyes fecske fészke könnyen megkülönböztethető, mert a zárt fészek bejáratához hosszú félcsövet tapaszt.

Magyarországon és Kárpáthaza-szerte a füsti és a molnárfecskék az őshonosak, vajon mit keres itt ez a tájidegen faj? Miért jelent meg pont ebben az időszakban? ( A homokhátsági zarándokút ideje alatt jó néhány balkáni gerlére lettünk figyelmesek, melyek kiszorítják az itteni őshonos gerléket… ez tavaly pünkösdkor történt, s ezután indult meg a máig is tartó intenzív balkáni invázió.)

Nézzük meg a mi őshonos fecskéinket: a molnárfecskét és a füstifecskét, melyeknek már az elnevezésük is beszédes, egy beavatott fül számára: molnár - régi szakrális foglalkozás mely az életből = búza, ételt állított elő! Vizsgáljuk meg a másik fecskénk nevében a füst szavunkat! A füst  a föld  és az ég közötti kapcsolat jelképe; az ember imáját, hódolatát viszi fel a mennybolt Istenéhez. A lélek felemelkedésének képszerű kifejezése. 

… kékesen fénylő fekete a háta, míg begye és hasa fehér… molnárfecske

Füsti fecske - Csésze formájú fészkét sárgolyókból építi, időnként a molnárfecskével kereszteződik.

És megjelenik egy vörhenyes…” A skarlát, régies nevén vörheny egy baktérium – nevezetesen a Streptococcus pyogenes – által okozott akut fertőző betegség. … láz, torokfájdalom, nyaki nyirokcsomó-duzzanat, majd pontozott, apró elemű bőrkiütés lép fel – ekkor típusos a kép. Adott esetben igen jellegzetes, lobos garatképletek észlelhetők.” (https://hu.wikipedia.org/wiki/Skarl%C3%A1t)

Nézzük meg mi a lelki háttere a skarlát/vörheny kialakulásának: bőrkiütés mindig akkor keletkezik, ha valami ki akar jönni, át akarja törni valami a határt. A gyulladt, sötétvörös torok csakra a test belső világához vezető kapu, jelzi, hogy eleget nyeltünk már,erőteljes , mélyvörös ún. kitörési energia van kirobbanóban, a régi erőknek fel kell, hogy cserélődjenek új erőkre, felkészülés az új idők beálltára, teret engedni az új erőknek – Vízöntő korszak elő szele lehetne, de pillanatnyilag korunk elfertőződött,végletekig gennyes beteg állapotára  figyelmeztet!

A fecske a tavasz hírhozója, ezért az újjászületés, a kezdet és a remény megtestesítője. Vándorló természete miatt a merészség, az örök veszély jelképe. Szent madár, aki fekete-fehér színével mindig emlékeztet a fény - sötétség harcára, közvetítő élet és halál között, távoli utazásai miatt, mint egy másik világ hírnöke, előhírnöke az újjászületésnek, a kedvező változásnak, előfutára a reggelnek, a napfelkeltének és a tavasznak. A néphit nálunk az isten madarának tekinti ezért a májusban fészket rakó és szeptemberig nálunk élő fecskéhez sok hazai hiedelem és jóslás fűződik. A fecskét nagy előkészületekkel várták tavasszal az egész Kárpát-medence területén! A gazdák levették kalapjukat és úgy köszöntötték az első fecskét, de ez a fecskefaj nem a tavaszt hozza!

Hasonlítsuk össze a fecskék színezetét!

Az új jövevény tollazatának színe maszatos, elkoszolódott, nyoma sincs a fekete-fehér elkülönültségének sőt! vörös szín váltja fel a tisztaságot, fényességet szimbolizáló fehéret! Itt a piros, vörös jelképezhetné a földi élethez és változáshoz szükséges felizzott vörös/piros erőt, de ez NEM az mivel ennek a teremtménynek a neve egy betegség neve: vörhenyes!

És még egy nem elhanyagolható észrevétel: a fészkek formája

csőalakú (vörhenyes fecske) fészek                        csésze/netán kehelyalakú (őshonos fecskéink) fészek

Csőalak - férfi minőség alakját tekintve-vérre menő háborúskodás (pl. csőre töltött fegyver), csőlátás a látótér nagymértékű beszűkülése, zsugorodása melynek eredménye: egyfajta vakság, lelki sivárság, a rálátás és a széles látókör elvesztése, azaz a Teremtő teljes kizárása az ember életéből, ahogy körbe nézünk, embertársaink csőlátása a végletekig?! érzékelhető!

Csésze – alakját tekintve női minőség, mivel befogadó formájú, melyet felvált a csak két irányt felváltó, ismerő és beskatulyázó csőforma, lezárva a Mindenséget minden irányban, lelkiállapotomnak megfelelően, való megközelítési lehetőségeit!

Az őshonos fecskék száma csökkenőben Kárpát-haza szerte, ahogy esik a lélekminőség, úgy tűnik el a tisztaság. Ugyan a vörhenyes fecske is fecske, isteni teremtmény, azonban úgy tűnik, pillanatnyilag nem vagyunk érdemesek a magas röptű szent „változatra”, változásra helyette kapunk egy vörhenyest!

Ámen

 

Szeged,2017.09.04.                                                   Háló Katalin - Hétboldogasszony csoport